PREV NEXT Příprava absinthu

05. června / Příprava absinthu

V Auvers-sur-Oise se také nachází unikátní Muzeum absinthu. Madame Delahaye demonstruje jediný správný způsob přípravy tohoto legendárního nápoje. Absinth se nalije do velké skleničky, nahoru se položí speciální děravá lžička a na ni se položí kostka cukru. Přes cukr se nechá pomaličku přilévat dobře vychlazená voda, která zředí absinth v poměru 1:4 až 1:6, podle obsahu alkoholu. Pomalé zředění pomůže uvolnit aroma nápoje, které tak rozkvete v nebývalé intenzitě.

Poznámka: Fotku s Madame Delahaye jsem na její požádání nahradil touto fotografií.

A co zapalování a karamelizace cukru, způsob rozšířený ve střední Evropě? Na to zapomeňte. Pravděpodobně vznikl tak, že nějaký cestovatel z Prahy zašel do francouzské krčmy a spatřil tam všude na stolech, vedle nádoby na ředění absinthu, reklamní sirky, v té době velice rozšířené. Díky neznámému Babicovi z 19. století tak celá střední Evropa pálí alkohol na lžičce, protože „tak to oni v té Francii pijó“.

Váš komentář:

Jméno:
9 × 6 =    

Zavřít komentáře